ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ


Αποτρίχωση με βελόνα
Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα ή αλλιώς ηλεκτρόλυση είναι μια από τις πιο κλασικές και αξιόπιστες μεθόδους αποτρίχωσης που ενδείκνυται κυρίως για εντοπισμένη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο σώμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι  ιδανική για την αντιμετώπιση λευκών ή ξανθών τριχών όπου δεν μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία το Laser αποτρίχωσης λόγω απουσίας της μελανίνης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΡΑ;

Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή και απλή μέθοδο η οποία όμως απαιτεί εμπειρία. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση μιας πολύ λεπτής χρυσής και αποστειρωμένης βελόνας μιας χρήσης, με την οποία εισερχόμαστε στο κατώτερο σημείο του τριχικού θυλάκου διοχετεύοντας την απαραίτητη ενέργεια, με στόχο την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Ναι είναι μόνιμο και αυτό γιατί η αποτελεσματικότητά της μεθόδου στηρίζεται στη μεταφορά συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος στο θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων του θύλακα της τρίχας τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία της τρίχας.
Ενδείνυται για όλα τα είδη της τρίχας

  • Αφορά τελογενείς τρίχες (μαύρες σκληρές),
  • διαστρεβλωμένους θύλακες,
  • λευκές σκληρές,
  • ανοιχτόχρωμες και χνούδι (χνοώδες τρίχωμα).

Είναι ασφαλής η μέθοδος της ηλεκτρικής αποτρίχωσης;

Η ριζική αποτρίχωση έχει 125 χρόνια ιστορίας ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
Χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες βελόνες μίας χρήσης.
Έχει μικρό χρόνο επούλωσης.
Επειδή η θεραπεία καταστρέφει την δερματική θηλή της τρίχας (ρίζα) , είναι φυσιολογικό να δούμε κάποια ελαφρά ερυθρότητα, ή ήπιο οίδημα ή μικρές εφελκίδες (μαύρα «καπαλάκια») που σχετίζονται με τη θεραπεία, αποτελούν όμως φυσιολογική αντίδραση και μέρος της επουλωτικής διαδικασίας του δέρματος και δεν προκαλούν μόνιμες βλάβες στο δέρμα. Στα περισσότερα άτομα, η εικόνα αυτή υποχωρεί στις επόμενες ώρες.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται;

Ναι και γι αυτό το λόγο δίνεται το ιατρικό ιστορικό καθώς ο βηματοδότης, η εγκυμοσύνη, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι τριχοφόροι σπίλοι είναι μερικές απο τις αντενδείξεις της θεραπέιας.
Η βελτίωση ωστόσο παρατηρείται από τις πρώτες κι’ όλας συνεδρίες και συνεχίζεται έως ότου αποτριχωθεί τελείως η περιοχή μειώνοντας τον χρόνο της κάθε συνεδρίας σταδιακά.

error: Content is protected !!